Luk al offentlig jobformidling

jobcenter.jpg

Offentlige jobcentre snyder for at få flere penge fra staten. Sådan lyder anklagen fra flere medarbejdere ved jobcentrene, der skal hjælpe ledige i arbejde.

Den islandske avis

Når der mangel på arbejdskraft leder jobcenters bureaukrater efter folk som ikke findes, og når der er arbejdsløshed leder de efter job som ikke findes. Det er ren galskab. Hvis der er et behov for jobformidling i visse situationer, er der også et marked – og hvis der er et marked er der også firmaer klar til at tage over (dem der skal bruge ydelsen må sq selv betale for den). De vil helt sikkert kunne gøre det billigere og bedre end staten – i fri konkurrence med hinanden.

Tanken om offentlig jobformidling er bizar, og en direkte opfordring til bureaukrati og pengespild. Den eneste måde man kan skabe sunde job på, er ved at lade befolkningen bruge deres penge selv. Ikke ved at opfinde et hav af mystiske skatteyderbetalte ordninger og offentlige kontorer. Luk den offentlige jobformidling, send besparelsen tilbage til skatteyderne. Skatteyderne vil enten bruge pengene eller investere deres penge i noget – og derved skabe de job der mangler. Det er vel simpelt nok.