Velfærdsfedme

20 procent af voksne danskere uden arbejde

På trods af mange års økonomisk optur er antallet af danskere på offentlig forsørgelse ikke faldet. Mere end 700.000 danskere mellem 16 og 66 er uden arbejde, endda uden at man indregner dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere til rådighed for arbejdsmarkedet.

180

700.000 voksne babyer og 900.000 offentligt ansatte. Det er 1.6 millioner uproduktive voksne danskere.

16 Replies to “Velfærdsfedme”

 1. Jeps, der er cirka samme andel overflødige som der var for 20 år siden, uanset hvad man kalder dem. Men hvis er skylden mon?

 2. Denne her smøre fik jeg i min epost for nylig. På norsk:

  Overarbeidet?

  Det er bare i Norge en pizza kommer fortere hjem til deg enn en ambulanse.

  Det er bare i Norge folk bestiller en dobbel cheeseburger, en stor pommes
  frites…

  – og en cola light.

  Det er bare i Norge bankene har dørene på vidt gap, mens kulepennene er
  lenket til disken.

  Og har du noen gang lurt på…

  * Hvorfor du må trykke “start” for å slå av PCen?

  * Hvorfor den trafikken som beveger seg tregest, kalles rushtrafikk?

  * Hvorfor det ikke finnes kattemat med musesmak?

  * Hvorfor ikke sauen krymper i regnvær?

  Det er mye å lure på når man ikke er motivert til å gjøre en dritt på jobben.

  På den andre siden….

  Nå skjønner dere hvorfor det er så svinaktig hardt å være meg. I noen
  måneder har jeg nemlig lagt skylden på lav blodprosent, mangel på vitaminer, lite trening, usunn kost og et dusin andre årsaker til grunn
  for at jeg er sliten. Men nå har jeg funnet den virkelige årsaken!!

  Jeg er sliten fordi jeg er overarbeidet!

  Landets befolkning er på 4 millioner mennesker.

  – 1,4 millioner er pensjonister.

  – 1 million går på skolen eller er under skolepliktig alder.

  De resterende 1,6 må da gjøre alt arbeidet.

  Av disse 1,6 millioner arbeider 1 million i statsapparatet.

  Det betyr at det er 600.000 igjen til å gjøre alt arbeidet.

  Av disse 600.000 er 300.000 ansatt i det militære.

  Det betyr at det er 300.000 igjen.

  Og av disse 300.000 arbeider 250.000 i kommunale etater.

  Hvilket betyr 50.000 igjen til å gjøre alt arbeidet.

  Trekk fra de 40.000 som er sykemeldt eller innlagt på sykehus, da får du 10.000 igjen til å gjøre alt arbeidet.

  Og med tanke på at det sitter 9.998 personer i fengsel, betyr at det er 2
  personer igjen til å gjøre alt arbeidet i landet!!!

  Nemlig DEG OG MEG!

  Og nå sitter DU og leser e-post! Er det rart JEG har det travelt???!!!!

 3. Her i den sidste tid har vi i kølvandet på regeringens planer om nedsættelse af perioden for supplerende dagpenge kunnet se, hvor skidt det står til med befolkningens moral i Danmark.

  To gange har jeg på tv set en musikpædagog (2 forskellige) brokke sig over en nedsættelse af perioden. Begge mente at staten skulle give dem fuldtidsjob. Det staten skal give dem er et spark i røven ud i rendestenen, hvor de jo oplagt hører hjemme.

  Jeg husker den slags personer, fra da jeg valgte et fornuftigt og gavnligt job: ” Vi ska da nok få arbejde”, brægede de. Ja det skal de faneme. De kan vel lære at bruge en kost efter passende genoptræning.

  Jeg brækker mig over nassere. Jeg bliver gasblå rasende. Jeg kunne kværke dem med mine gigtplagede gamle næver.

  Mvh. Børge.

 4. Man bliver sur, når man læser den slags. Jeg er universitetsstuderende og arbejder 45 timer om ugen.

  Egentlig ville jeg gerne skære en smule ned, så jeg havde mere tid til studierne, men jeg kan ikke holde ud at se på “studerende”, som spenderer hele SU’en på druk. Det er til at brække sig over!

 5. Jeg hader arbejdsgiverne som ikke gider ansætte folk over 35, med mindre de har 40 års relevant erhvervserfaring.

  Det problem har Børge næppe haft.

  Med andre ord er mit svar at erhvervslivet har skylden.

  Man kunne også pege på “fænomener i tiden”, ungdomsdyrkelsen, feminiseringen, bureaukratiseringen.

  Hvorfor har vi ingen bilfabrikker, våbenfabrikker eller anden teknisk industri (med få undtagelser)?

  Vi har drengene til jobsne, men de er i udlandet, arbejdsløse eller omskolet til pjattejobs uden gavn.

  De egentlige nassere er sandelig ikke de arbejdsløse, men dem som er lykkedes med at fedte sig ind i et nyttesløst job, hvor de tjener kassen og nyder livet. Vi kender dem jo.

  På forhånd undskyld for at bringe lidt saglighed ind i debatten..

 6. Om private arbejdsgivere ansætter folk fra gøglerskolen till 100k om måneden rager kun deres aktionærer, og ikke nogen af os andre. Det er ufatteligt at danskerne ikke længere kan skelne mellem privat ejendom og kollektivt tyveri.

 7. Jo, Allan, det rager os andre, om folk er arbejdsløse. Hvis ikke vi giver dem noget at leve for, bliver de kriminelle og det koster penge.

  Så selv, hvis man kun tænker i penge, rager det os alle, at erhvervslivet er så inkompetent.

 8. Well, uddybning: Det danske erhversvsliv svarer til det offentlige apparat som regeringen svarer til oppositionen, vi ved godt, hvem som er mest uduelig, men det er close race :o)

 9. Hvem er mere kompetente til at administrere pengenen end dem der ejer dem og selv har tjent dem ? staten ? dig ? Erhverlivet er bare et andet ord for de fri markedsmekanisner (hvis de ellers kunne få lov) og hvis du kan give mig et eneste eksempel på at andre der nogensinde har skabt værdi for folket, så lad os høre.

  Du modsiger dig selv Opmik. Hvis nogen er inkompetent i et frit marked, vil de bukke under og nye mere kompetente kræfter vil tage over.

 10. Allan har for så vidt svaret OPMIK helt klart, men dog et lille pip herfra.

  Erhvervslivet er helt uden skyld i noget som helst. Jeg er snart 65, og jeg har været der ude det meste af mit liv. Næsten alle år har jeg været beskæftiget, med at skabe ny produktion.

  Arbejdsgiverne har ingen skyld ud over, at de i alt for mange år har tiet om samfundets gakkede udvikling, der har resulteret i at flertallet er offentligt forsørget, og at de, der har gavnligt arbejde, skal betale forsørgelsen gennem rekordhøje skatter, som virksomhederne i sidste ende skal betale.

  Den udvikling har bevirket, at det ikke længere betaler sig at producere i Danmark. Selv under seneste opkonjunktur er produktionen til eksport faldet. Danmark bliver stadig mere lavteknologisk. Om føje år når danskerne Mærsk McKinney, Jørgen Clausen og Due Jensen afgår ved døden, så vil vi opleve at deres virksomheder flytter hen, hvor befolkningen er flittig og selvforsørgende. Kina eller Indien. Her er lønningerne en tiende del af, hvad de er her, og arbejdsstyrken er veluddannet og disciplineret.

  Sådan er det bare.

  Og du kan da ikke forvente, at virksomhederne oven i al elendigheden, skal ansætte museumspædagog-assistent-medhjælpere, antropologer, cand-psyk’er, cand-polit’er, musik pædagoger eller andre, der i uansvarlig selvglæde og afstumpet idioti har valgt værdiløse uddannelser? Jeg kender dem fra dengang. De regnede med at kunne leve på nas.

  Selv valgte jeg ansvarligt dengang. ӯj hvor er du kedelig mand!!”, lød det. Tjah? Selv i dag får jeg stadig nye jobtilbud, og livet ville være dejligt, hvis jeg ikke skulle slæbe på værdiløse nassere.

  Mvh. Børge.

 11. Sludder og vrøvl. I forudsætter at markedet fungerer perfekt, og at enhver mangel/ineffektivitet bliver korrigeret af markedet.

  Selvfølgelig gør den ikke det, og bda slet ikke på et lille indspist arbejdsmarked som det danske. Der er trends, modediller, og de kan herske trods grove fejl, fordi konsensus er så stærk.

  Men især burde I kunne se, at der er for få teknologiske virksomheder i landet. Virksomhederne skal jo virke i et politisk klima, og dette tillader ikke firmaer der gør nytte af almindelige maskuline talenter.

  MAO: Vi har et feminiseret arbejdsmarked, når vi ser på det ikke-manuelle.

  Vi kan glæde os over, at der stadig er et landbrug og en AP. Møller, for uden dem så det skidt ud. Matematikdrengene bruges forkert eller slet ikke, og det er og bliver katastrofalt for værdiskabelsen.

  Vi bliver ikke sundt velhavende før vi får bugt med feminismen.

 12. Jeg kan følge dig så langt at markedet er korrumperet af statslig indblanding og knæfald for feminazies – men det er stadig den bedste løsning. Svar på mit simple spørgsmål. Hvis det ikke er markedet der skal regulere, hvem skal så ?

Lukket for kommentarer.