Æd jeres hus, eller dø af slut !

De ældre ejer friværdierne

Det grå guld i Danmark ejer 40 pct. af de danske friværdier, viser en undersøgelse fra Realkredit Danmark.

Børsen

Lad mig starte med at slå fast at jeg ikke har ondt i røven over nogens friværdi. Den har græshoppegenerationen ærligt og redeligt investeret sig til (med 100% fradrag, indtil de have betalt og deres børn fik hus – så faldt fradraget til næsten ingenting. Pudsigt, ikk !).

Nå, men “Generationen der åd deres egne børn” har igennem tiden raget så meget til sig på deres børns bekostning at de fortjener et kæmpe los i røven lige ud i selvforsørgelsen. Deres politikere (generation 68) har lavet en urskov af ordninger kun for deres egen skyld. De betaler lavere ejendomsskat (0.8% istedet for 1.0%), de opbyggede en kæmpe statsgæld som deres børn betalte, de opfandt efterløn, ældrecheck og nu skal de gu-hjælpe-mig også have 100.000,- kr i skatterabat for at de gider passe et arbejde og forsørge sig selv. Listen er lang. Personligt føler jeg ikke mere ansvar for dem. Lad dem klare sig selv, arbejde, æde deres hus, eller dø af sult. Who cares ! Bare klar jer selv.

6 Replies to “Æd jeres hus, eller dø af slut !”

 1. Påfaldende så lidt debat der er om generationsforskellene i dagspressen. Det er efterhånden en joke med de 68ere. Kan vi ikke eksportere dem??

 2. Ã…h hva`

  er det ikke ligegyldigt om det er 68érnes ragen til sig eller deres projekt Euromed der graver hullet for de efterfølgende generationer ?

  Jeg mener – hvad er i grunden værste konsekvens af disse deres foretagesomheder når resultatet bliver det samme : efterfølgende generationer er dhimmitiserede på den ene eller den anden måde .

 3. De ældre ejer friværdierne, men sådan har det jo altid været. Også da 68’erne var unge.
  Friværdi er den del af en ejendom, som ikke er belånt og som kan realiseres ved belåning eller salg.
  Denne friværdi kan være erhvervet ved opsparing af overskud af ærligt arbejde – og det er jo ikke så galt.
  Den kan også fremkomme ufortjent ved samfundets investering, fx ved etablering af en metro, ved nye favorable lånemuligheder og ved samfundets vækst generelt. Jo højere lønninger – jo højere friværdi. Og det er vel denne ufortjente friværdi, som giver anledning til debatten – uden at der dog normalt skelnes.
  Men der findes en løsning, som ingen vil være med til – ej heller de unge, som ikke ejer friværdi. Hvorfor?
  Løsningen er gammel, delvis uprøvet og delvis ukendt. Løsningen er en løbende opkrævning af de friværdier, som skabes af os alle. Dette har man forsømt i de senere år pga. skattestoppet, som har næsten fastlåst grundskyld og ejendomsværdiskat.
  Lad os fjerne ejendomsværdiskatten (ejendommen er arbejdsskabt), og øge grundskylden. Det er jo netop grundværdierne, som ikke skabes af den enkelte, og som bør ejes af os alle.
  Provenuet fra denne øgede grundskyld kan anvendes til skattelettelser eller, måske mere retfærdigt, udbetales til samtlige borgere i lige store andele. Når reformen er helt gennemført er vi alle jordejere (friværdi-ejere) fra fødsel til død. Som foreslået af Thomas Paine i 1797 og af Henry George i 1879. Salgspriser på fast ejendom vil falde (dvs. vi gamle mister vores friværdi), og den løbende betaling vil være den samme for unge førstegangskøbere.
  Men hvorfor vil ingen være med til dette?
  http://www.grundskyld.dk

 4. Der er desværre ikke så meget vi kan gøre for at dæmme op for Den Gyldne Generations selvbestaltede goder.

  Et lyspunkt er der dog forude: de dør snart 😉

Lukket for kommentarer.