Kære PET

Jeg løb ind i dette blogindlæg hos Computerworld.

Kære PET.

I nogle måneder er min færden på internettet blevet indgående og systematisk overvåget, som en del af den lovgivning der har fået øgenavnet “Logningsdirektivet”. Det betyder, at både min webmail, mine biblioteksvaner, min musiksmag, mine køb af varer i netbutikker, og mit valg af nyhedsartikler hos Online internet aviser er blevet nøje overvåget af staten.

Alt sammen sker dette i “terrorbekæmpelsens” hellige navn.

Overvågningen er umådeligt nemt at omgå. Gratis programmer på nettet samt CD’er distribueret af danske fagforeninger gør det til det rene barnemad at omgå den ellers storstilede og temmeligt dyre overvågning.

Mit spørgsmål er nu: Hvis jeg som borger vælger at bruge disse værktøjer, og dermed forhindre staten i at overvåge min færden på internettet, vil PET så konkret betragte mig som potentielt lyssky eller kriminel? (Alene på baggrund af, at jeg undrager mig statens overvågning)

Computerworld

Jeg ville gerne ha’ svar samme spørgsmål.

Privatlivets fred fra Prosa
IT-Politisk Forening
Polippix på wiki
PET

2 Replies to “Kære PET”

  1. Brug aldrig danske servere til webmail. PET har vel ikke adgang til f.eks Gmail? Jeg kan heller ikke se hvordan PET kunne overvåge dine shoppingvaner, medmindre de har indsigt i netfirmaernes økonomi?

Lukket for kommentarer.