En passende straf

devlin_michael_mugshot.jpg

Bortførelsen af to mindreårige drenge koster pizzeriaejer 74 livstidsdomme, som skal afsones i isolation.

JP

Det er en fair og passende staf for en sådan forbrydelse. Mit kompliment til retten i Kansas City.

7 Replies to “En passende straf”

 1. Ja, det ville indiskutabelt være ønskeligt om vi i Danmark kunne få det på samme måde som amerikanerne: Dommerne og politimestrene er på valg hvert 4. år.

 2. ‘Det er en fair og passende staf for en sådan forbrydelse. Mit kompliment til retten i Kansas City.’

  Hvor mange gange livstid skulle han så have haft hvis han også havde dræbt drengen?

  Jeg mener til forskel fra jer (åbenbart) at dommens perverse detaljer udstiller det amerikanske retsvæsen grænseløse vanvid. Man skulle forvente den slags i Saudiarabien, ikke i et civiliseret kristent land, der baserer sit menneskesyn på Evangeliet i stedet for på påbud og tankegods fra den hævngerrige Gud Jahve.

 3. Nu er jeg jo ikke kristen, eller tilhænger af nogen anden ørkenreligion, og det er alle i USA vel pr def heller ikke ! Men hvad ville du så synes var en passende straf hvis en mand bortførte dine børn ?

 4. @ Balder

  Balder du spørger:”Hvor mange gange livstid skulle han så have haft hvis han også havde dræbt drengen”?

  Én gang er nok. Men i USA modtager en kriminel en straf for hver forbrydelse, vedkommende har begået og så lægges årerne sammen.

  Det vil på jævnt dansk, til eksempels nævnelse sige, at f.eks. 5 år + 10 år + 11 år sammenlagt giver en SAMLET straf på i alt: 26 år.

  Har en kriminel slået 12 mennesker ihjel bliver vedkommende idømt 12 gange livstid/dødsstraffe.

  Det siger sig selv, at i førstnævnte tilfælde burde de fleste (unge) kriminelle have mulighed for at afsone straffen til ende.

  I sidstnævnte tilfælde giver det sig selv, at uanset om man er ung eller gammel på det tidspunkt, hvor man modtager dommen på 12 gange livstid/dødsdomme, så kan man kun afsone den ene dødsdom/bøde med livet en gang.

  Håber at min forklaring har kastet et opklarelsens lys over din forundring for jeg gider ikke at diskuterer 2-tabellen også.

 5. Allan ‘Men hvad ville du så synes var en passende straf hvis en mand bortførte dine børn ?’

  Tja, hvis det var mine børn ville jeg måske også have en umiddelbar tendens til overdrivelse. Men jeg tror nok også jeg ville synes livsvarigt ville være nok efter den første vrede havde lagt sig. Jeg ville i hvert fald først og fremmest glæde mig til at have fået mine børn tilbage i levende live mere end at tænke på hævnen. Og måske i lyset af taknemmeligheden over det, være endnu mindre tilbøjelig til at søge den mest muligt frygtelige hævn.

  Jeg efter et stykke tid nok være så meget nede på jorden at jeg ville kunne nøjes med frihedsberøvelsen som straf, uden yderlige tortur og fravære af almindelige rettigheder og forsyninger, og uden de teatralske flere gange livstid, torturagtige afsoningsforhold osv. Her har vi altså mennesket der vil lege Gud ved at gøre sig til herre over et individs skæbne gennem flere genfødsler.

  Lad mig så med det samme sige, at dødsstraf i teorien ville være helt ok med mig. Hvis det ikke var fordi problemerne rund om kring dødsstraf i praksis er så store, at jeg af praktiske, og ikke af principielle grunde er imod dødsstraf. Et nakkeskud indenfor rimelig tid efter pågribelsen ville teoretisk set være fint med mig.

  Men man må jo også give plads til en højere straf for nogen der begår endnu værre forbrydelser, og selv om denne forbrydelse var slem, har der været mange andre der har været uendeligt mere grusomme.

  Hvis man allerede giver den strengeste straf til folk for f.eks. voldtægt og bortførsel, (uden yderlige vold eller mord) hvor er så begrundelsen for at lade være med at slå dem ihjel også?

  Man skal jo også motivere forbrydere til at være så lidt voldelige som mulige under de givne omstændigheder. En forbryder der frivilligt giver op er at foretrække overfor en desperat en der intet håb tilbage har.

  Til Karsten Lund:

  Tak for belæringen, det kunne jeg simpelthen ikke have regnet ud selv.

  Jeg beder dig venligst om at forbarme dig og forklarer mig 2 tabellen alligevel, når nu jeg har lært så meget af dig på så kort tid allerede, så er der måske håb i nu.

 6. jeg er ganske uenig. der er ikke tale om teatralske flere gange livstid, men et system der staffer for alle begåede forbrydelser – istedet for at yde massive rabatter (som det danske) jo flere forbrydelser man begår.

  USA: man staffes for alle forbrydelser
  DK: jo flere forbrydelser man laver, jo større rabatter får man.

  hvad er bedst ?

Lukket for kommentarer.