Der var engang en sagsbehandler

Regeringen vil – som en del af den jobplan, der er til forhandling – udstationere en særlig sagsbehandler på den danske ambassade i Delhi, som skal gøre det lettere for højtuddannede indere at få dansk opholds- og arbejdstilladelse.

Børsen

En lille historie.

Nede i Indien boede der 2 mænd. Den ene var en dygtig ingeniør, der arbejdede dag for nat og drømte om at stifte sit eget firma. Den anden var en doven småt begavet islamist uden uddannelse, som egentlig helst ville bruge sin tid med hovedet mod Mekka.

Så en dag kom der 2 andre mænd. Den eneste var sagsbehandler for regeringen i Danmark. Et koldt land langt nordpå med verdens højeste skatter. Den anden var fra et privat firma i USA. Mulighedernes land for dem der vil gøre en indsats, og lave skatter til alle.

Først talte sagsbehandleren fra Danmark: Hjemme hos os har vi masser af vefærd og de flittige betaler næsten alt hvad de tjener i skat så dem der ikke gider arbejde kan holde fri. Vi har ingen rige og ingen fattige, men vi har sammenhængskraft. Så talte manden fra USA: Hjemme hos os kan du blive velhavende hvis du er dygtig og flittig, men hvis du ikke foretager dig noget produktivt så bliver du fattig.

I nat kan du så tænke lidt over hvem der flyttede til hvilket land. Sov godt.

2 Replies to “Der var engang en sagsbehandler”

 1. Det er dybt uretfærdigt at stille så svære spørgsmål uden mere hjælp!

  Er det snyd, hvis jeg kontakter Den røde Skole m.h.p., at få lidt kvalificeret hjælp?

 2. Et virkeligt højteknologisk amerikansk firma Analog Devices, der tidligere havde udviklingsafdeling i Danmark i forbindelse med DTU og AUC, har flyttet en stor del af sin virkeligt besværlige programudvikling til Bangalore i Indien.

  De søger med jævne mellemrum folk i Danmark til denne udviklingsafdeling, og der er ansat danskere dernede.

  Sagen er, at selv om udviklingen blev bukket i neon, salutteret med a-bomber eller skrevet på himlen, så ville de brægende danske velfærdsfår ikke fatte en dyt.

  Iøvrigt har de alt for travlt med at anklage USA for at fange terrorrister og hetze mod Israel.

  Mvh. Børge.

Lukket for kommentarer.