De røde kapitalister

zentropa.jpg

Solidt million-overskud til Ã…len og Trier

Millionerne ruller stadig ind i Lars Von Trier og Peter Aalbæks filmselskab Zentropa

Business

Hvor mange millioner Zentropa har fået for halvdelen af selskabets aktier, blev ikke afsløret.

“Vi har fået mindre end fortjent, men mere, end vi havde håbet på,” lyder kommentaren fra Peter Aalbæk Jensen.

Børsen

En af Den Røde Skoles stiftere, Peter Aalbæk Jensen er nu blevet mangemillionær. De mange millioner er tjent på et netværk af små produktionsselskaber der i 16 år nu har haft snablen nede i i skatteydernes lommer igennem generøse filmstøtteordninger. Med Zentropa Kommune ApS som holding selskab, har man sørget for at begrænse ansvar og skattebetalinger som det sig hør og bør for kapitalister. Men hvad laver en multimillionær i Den Røde Skole ? Han prøver selvfølgelig at sikre sin foretning, som er at lave venstreorienteret propaganda for dine skattekroner. Hvis manden synes vi skal aflevere flere penge i statskassen, hvorfor går han så ikke foran med et “godt” eksempel og betaler 78% i skat af de penge han nu har tjent ? Jeg tør godt æde min gamle hat på at alle pengene havner i et holdingselskab. Det er nemlig altid “de andre” der skal betale mere, ikke de røde selv.

Det gælder selvfølgelig også millionæren Ritt Bjerregaard, der har tjene sine millioner på mere traditionel socialdemokratisk facon. Nemlig ved at få skattekroner udbetalt i skattefrie særordninger for EU bureaukrater og andet planøkonomisk rakkerpak.

I er en flok hykleriske parasitter, intet andet.

Zentropa