Job søges

engell3.jpg

Et borgerligt opgør om den stramme retspolitik er på vej. Svaret »højere straf« på mange verserende samfundsproblemer med optøjer, ildspåsættelser og knivoverfald får nu flere til at rynke brynene og efterlyse andre svar. Mest markant er den tidligere så benhårde Hans Engell, konservativ justitsminister i firserne.

Berlingske
TV2
JP
(Der kommer sikkert flere i dagens løb)

Det har været sørgeligt at følge Hans Engells deroute, som vist startede med at han mødte en betonklods på Helsingør motorvejen i en sen nattetime. Det kostede ham jobbet som karrierepolitiker, og siden har han levet af at rode rundt i andres affald som readaktør på Ekstrabladet. Jeg er ikke klar over hvorfor han ikke er det mere, men ihvertfald lader det til at han nu arbejder på at få sig et kommentatorjob på DDR eller TV2. Det får man nemlig nemmest ved at rette ind efter partilinien hos licensgestapo. Selv om Hans Engell selvfølgelig er mere optaget af at finde et nyt job, og skaffe til livets ophold ved selvforsørgelse (det kan vi godt li’), skal han da lige have en kommentar med på vejen.

Vi er stadig lang fra en anstændigt retspolitik her i landet. Almindelige borgere straffes hårdt for små forseelser, imens bøller og hærværksmand belønnes med medieopmærksomhed, ungdomshuse, handlingsplaner og bistandshjælp. Pædofile er ude i samfundet efter bare et år i brummen, vi har mordere på weekend udgang og listen fortsætter. Følg selv med i sagerne der forager, de dækkes ofte via blogbot.

Der skal dømmes med følgende prioritet:

1. Forbryderne skal straffes så ofrene føler retfærdigheden er genoprettet.

2. Straffen og afsoningsforholdene skal virke afskrækkende på andre.

3. Afsoningen skal gøre billigst mulig for skatteyderne.

Så er jeg ligeglad med hvad politikerne putter på som 4, 5 og 6..

One Reply to “Job søges”

Lukket for kommentarer.