Demokratiet har fejlet

democracy2.gif

Demokratiet har fejlet, og ingen steder mere end i Danmark. Det der startede som en forsamling af frie mænd i Athen, der traf fælles beslutninger – er endt som tiggernes tyranni over de produktive. Tanken var god nok til at starte med dengang befolkingen var frie mennesker, med ret til forsvare sig mod undertrykkelse og tyveri – men hen ad vejen udviklede systemet sig i en uheldig retning. Frem i den politiske ursuppe voksede stat, bureaukrater, levebrøds politikere og alle medløberne. Vejen mod afskaffelse af den personlige frihed var klar, og da Hilter opfandt den moderne velfærdsstat bukkede demokratiet endeligt under. Nu var staten flertallets vigtigste forsørger, og det produktive mindretal reduceret til slaver.

I et sandt demokrati er individet i besiddelse af rettigheder som flertallet ikke kan fjerne, og individet har en medfødt ret som menneske til at forsvare sig mod overgreb. Flertallet i et sandt demokrati kan ikke påtvinge individet at underkaste sig regler der krænker deres ret til selvbestemmelse i sager der ikke har nogen negativ indvirkning på omgivelserne, og flertallet kan ikke gøre individets ejendom til kollektivt eje. Frugten af den individuelle anstrengelse tilhører den der har skabt den. Så snart denne forudsætning forsvinder, så er demokratiet dødt – og den politiske proces er reduceret til en slåskamp om andres private ejendom.

Jeg lever selv en lovlydigt liv, men jeg gør det ikke for jeg respekterer demokratiets og flertallets ret. Jeg gør det ene og alene fordi jeg bliver tvunget med magt. Flertallets diktatur over mit liv er en omstændighed jeg må leve med og den eneste sande demokratiske ret jeg har tilbage, er retten til at udtrykke min mening.

Det gør jeg så.

3 Replies to “Demokratiet har fejlet”

 1. Er helt enig. Størstedelen af vælgerne er forsørget af staten og kan derfor stemme sig til de arbejdendes penge!

  Ludwig von mises skrev noget klogt om demokrati:

  “The essence of democracy is not that everyone makes and administers laws but that lawgivers and rulers should be dependent on the people’s will in such a way that they may be peaceably changed if conflict occurs.”

  og

  “Representative democracy cannot subsist if a great part of the voters are on the government pay roll. If the members of parliament no longer consider themselves mandatories of the taxpayers but deputies of those receiving salaries, wages, subsidies, doles, and other benefits from the treasury, democracy is done for.”

  Danmark er et ikke et demokrati og Grundloven er alt for tynd til at beskytte de individuelle frihedsrettigheder. Staten kunne bl.a. hæve skatten til 99% uden befolkningens samtykke.

 2. Jeg kan i forlængelse af Allan´s artikel anbefale alle, at læse Steen Steensen´s fantastiske bog, der hedder: Demokratiets rødder.

  En særlig kraftig opfordring skal lyde overfor de “ansvarlige” politikere fra syndens Christiansborg…deres proselytter incl.

Lukket for kommentarer.