Lynhurtige prisfald på boliger

falling332.jpg

Alene snakken om, at rentefradragets værdi måske skal sænkes, kan være med til at presse boligpriserne ned nu, vurderer flere økonomer.

Lynhurtige prisfald af betydeligt omfang på både huse, lejligheder og sommerhuse.

Business

Statens skattetyveri har taget magten fra det de frie markedsmekanismer. Det er ikke længe udbud og efterspørgsel der afgør prisen, men graden af offentligt tyveri.

3 Replies to “Lynhurtige prisfald på boliger”

 1. Jeg vil nu ikke mene at dette er den væsentligste udfordring for en egt. prisdannelse på markedsvilkår for boliger.
  I en fri konkurrencesituation vil man ikke kunne opretholde priser der er højere end produktionspriser – ikke desto mindre kører vi nu på 8 – 10. år med priser på brugte huse der ligger langt, langt over produktionspris for et hus (i særdeleshed hvis fagforeningerne ikke holdt denne pris oppe). Ã…rsagen er naturligvis kommunernes rationering af byggegrunde. Særligt i provinsen ligger der bunker af jord, der kunne anvendes til byggeri, men det må man ikke for kommunen. I mange tilfælde er kommunerne stort set monopoludbyder af byggejord, fordi private ganske simpelt ikke får deres arealer med ind i kommuneplanerne. For at holde priserne oppe holdes udbud under efterspørgsel. Ã…rhus har fx rationeret byggegrunde og holdt auktioner. Roskilde er pt. i budgetmæssige problemer fordi de ikke ser ud til at få de ventede indtægter fra kommunalt salg af byggegrunde…
  At kommunerne på den måde presser boligpriserne op – det er en langt større skandale end at man ikke længere belønner folk der stifter gæld mere end folk der sparer op!

  /Nicolai

 2. @Allan

  Jeg troede du var liberal.
  Svar mig på dette: Hvorfor skal jeg, som bor i lejebolig, som skatteyder betale dine renter på dit boliglån? (Eller andres, spørgsmålet er principielt.)

 3. I den nuværende situation gælder det om at returnere værdierne til borgerne, og hvis man erstatter et fradrag for et risikoinvestering med støtte til ikke at bestille noget, flytter man IGEN penge til “Generationen der åd deres børn” (som har betalt deres boliger) fra deres børn som er nye på boligmarkedet. Hvis man i et hug fjerne alle statslige støtte ordninger (inkl huslejekontrol), så kan man for min skyld godt tage rentefradraget med.

Lukket for kommentarer.