Haderslev Kommune stjæler landmands jord

Haderslev Kommune har besluttet at ekspropriere 42 hektar af en landmands jord, fordi han og en tøjkoncern ikke kunne blive enige om, hvad der var en rimelig pris. Miljøordførerne fra Venstre og Dansk Folkeparti vil gøre det sværere for kommunerne at ekspropriere.

180

Simpelt tyveri af privat ejendom…. Det er rendyrket kommunisme !

8 Replies to “Haderslev Kommune stjæler landmands jord”

 1. “rendyrket kommunisme”

  Jamen her er det da private, der stjæler fra private – med kommunens hjælp. Det er speget.

 2. -> AN

  Allan har ret. Kommunen stjæler fra een person og giver til anden. Det er essensen i kommunismen.

  I kommunismen har det også været almindelig praksis, at den der fordeler tyvekosterne “ikke glemmer” sig selv. Her har forbryderne i Haderslev sikkert også idéer.

  Mvh. Børge.

 3. Sjovt. Landmanden, Lau hedder han, er en af mine forældres gode venner – de bor næsten ved siden af hinande.

  Havde egentlig tænkt mig selv at skrive et indlæg om de sære ting, kommunen er igang med at lave over på min blog.

  Det er meget problematisk, når en kommune eksproprierer til en privat virksomhed – og ulovligt.

 4. Det er ganske enkelt oprørende.

  En kommune må kun ekspropriere, hvis det er i “almenvældets” interesse.

  Dvs., at hvis der skal anlægges en motorvej eller en jernbane, så er der mulighed for ekspropriation.

  Men at ekspropriere til fordel for en tøjforretning, en Bilka eller noget tredie, er ikke i almenvældets interesse.

  Det er grundlovsbrud, tyveri – ja, simpel kommunisme.

  Føj for satan !
  Danmark er ikke længere et retssamfund.

 5. Det er oprørende at benytte begrebet “almenvældet” på den måde som kommunen gør det i denne sag. Det er klart at en vej kan kræve ekspropriering – det ville være dumt at den endte blindt på en side af et grundstykke og så startede igen på den anden side. Men at en virksomhed, af hensyn til sine logistikudgifter, kan få en ret til en anden mands ejendom er tyveri. Kommunen har formodentligt fået at vide at enten fik virksomheden jorden ,eller også ville virksomheden udvide et helt andet sted. Dermed mister kommunen et fremtidig skattegrundlag, og det går jo ud over ..ja netop….almenvældet. Og så føler kommunen sig berettiget til at benytte paragrafen.

  Det lyder fornuftigt men det er ren kommunal kassetænkning….der er intet tabt for samfundet ved at firmaet må bygge i en anden kommune. Det ser bare sådan ud fordi kommunen har en kommunal horisont.

  Almenvældet må ses i et større nationalt, eller ligefremt globalt, perspektivt, ellers kan alt stjæles i den fællesøkonomi vi kører har i landet.

 6. Der er andre sager..
  Jeg kender til en i hundested hvor én vens morfar fik konfiskeret et sommerhus
  på en stor udsigtsgrund (ca.1995). Efter nogle års sagsanlæg døde den gamle og familien opgav. Kommunisterne(borgmesteren) skulle så pludselig ikke bruge jorden alligevel og den blev solgt billigt til en ven af borgmesteren. Han byggede så helårshuse på grunden. Hvert af de mange huse der blev bygget blev solgt for mere end komunen havde givet for hele den kæmpe
  grund.. Der er sådan set ikke noget ulovligt i forløbet, fordi der er ikke nogen der kan bevise at borgmesteren
  har fået noget af bygherren.
  Det er en måde politikerne kan konfiskere jord til fordel for sig selv og nogle kammerater. Efter nogle år, når der er faldet ro på,
  deler de i porten.

 7. Det undrer mig ganske meget at vi intet…siger og skriver..intet hører fra de borgerlige i Haderslev byråd ( udover borgmester H.P.Geil der tilsidesætter vores ejendomsret) Er alle de såkaldte borgerlige politikere da gået fuldstændig i selvsving over at Bestseller med alle midler vil have sin placering ved motorevej…koste hvad det koste vil……..selv ejendomsretten?
  H.P.Geils begrundelse er, at der følger arbejdspladser med logistikcenteret, hvilket er til gavn for almenvellet. Med dén begrundelse kan Haderslev kommune i realiteten ekspropriere hvad som helst til hvilket som helst formål. Kun det politiske flertal i Haderslev byråd vil da bestemme, hvem der må eje og beholde hvad……….
  Det betyder i realiteten at en hvilken som helst virksomhed fremover kan kontakte Haderslev kommune og med lovning om arbejdspladser til kommunen så lade Haderslev kommunen eksproprierer til lavpris og ikke den normale markedspris…….Det er uhyggelige perspektiver!!!
  Som borgerlig og liberal er ytringsfrihed og ejendomsretten nogle af de grundpiller som er ubrydelige….og derfor er det skammeligt intet at hører fra de lokale politikere……det synes jeg alle der stemmer borgerligt i Haderslev skal huske på næste gang der er valg……..for det kunne jo være H.P.Geil og byrådet kommer efter din jord næste gang……til en spotpris.

Lukket for kommentarer.