Planøkonomisk panik på boligmarkedet

Et flertal i Folketinget er klar til et opgør med afdragsfrie boliglån. S, SF og Enhedslisten vil have lånene helt væk fra nye boligejere, mens DF vil begrænse adgangen til lånene.

Berlingske

S, SF, EL og DF vil hellere indføre flere planøkonomiske love – end indrømme at deres tyveri af milliardværdier fra boligejerne har spillet fallit.

Ophæv bopælspligten på private ejendomme, afskaf boligskatterne og send politikerne til bloksbjerg.

13 Replies to “Planøkonomisk panik på boligmarkedet”

 1. De er jo fuldstændig sindsyge….

  Det vil jo smadre økonomien for mange tusinde mennesker og risikere at tilte boligmarkedet.

  Hvis de er så bekymrede for overophedning på boligmarkedet (godt nok 3 år for sent) så kan de begynde gradvist at nedsætte rentefradraget…

  et gammelt socialdemokratisk levn….

 2. Det er så langt ude at vi vælger at lade økonomiske analfabeter til at styre vores liv.. De smarte bor allerede
  i London eller på Cayman.Det er os dummerhoveder der kommer til at betale 80% i skat for at betale Helle og Villys pension..

 3. Lad dog folk selv bestemme hvordan de vil afdrage deres gæld. Hvorfor skal det gå hen og blive en politisk beslutning? Alle data peger på at de samfund som har de bedste finansielle markeder klarer sig bedre. I mange Afrikanske lande skal folk betale kontant. Se hvordan de lande udvikler sig!

 4. Afskaf boligskatterne? Jatak – så skal jeg slet ikke betale for at bo.
  Til gengæld skal mine børnebørn betale mere for mit hus: Lavere boligskat – højere pris. Men det indgår måske ikke i ‘skattetryk’s beregninger?
  http://www.grundskyld.dk

 5. @ Per Møller Andersen: Det er sørgeligt at nogle mennesker er blevet så afrettede af staten at de slet ikke kan forestille sig en verden uden brandbeskatning. I en fri verden uden skatter vil tingene blive handlet til deres værdi. Og hvad er der galt med det ? Er det bedre at borgernes private ejendom stjæles af staten ? Din logik er direkte farlig.

 6. I Danmark bliver fast ejendom ikke vurderet på markedspris, men på hvor meget man skal betale om måneden. De afdragsfrie lån bankede priserne op til groteske højder og det samme vil en evt. fjernelse af ejendomsbeskatningen.
  De eneste sikre vindere vil være ejendomsmæglerne.

 7. @ Mikael: Markedsprisen er den pris folk er villige til at betale for varen. Skatter og afgifter forvrænger markedetsprisen.

 8. @ Allan

  Jovist, men eftersom det er de allerfærreste forundt at kunne betale for deres nye bolig kontant, så er det den månedlige “husleje” der lægger grunden til markedsprisen.

  Ikke at jeg synes, det er rimeligt, at staten skal hive utalte milliarder ind på at brandbeskatte fast ejendom, min pointe var blot, at jo billigere man sidder, des dyrere bliver huset. Og det giver faktisk problemer ikke mindst for førstegangs-køberne. Kreditforeningerne kan låne en køber op til 80 procent af købesummen, resten skal finansieres af pantebreve og kontant udbetaling, som du naturligvis ved. Og jo højere prisen er på boligen, jo større fast indtjening kræves der for at kunne låne til at købe ejen ejendom.

  Skatter og afgifter forvrænger ganske rigtigt markedsprisen, men i den “rigtige” retning. Hvor grotesk det end måtte lyde!

 9. Vi kan godt blive enige om at huse købes for det det koster at bo i dem – netto, men det skærer i mit hjerte når du siger “Skatter og afgifter forvrænger ganske rigtigt markedsprisen, men i den “rigtige” retning”.. Du er jo ikke bedre end alle de andre nasserøve, så. Du vil bare ha et billigt hus, på bekostning af dem der allerede ejer det. Såre simpelt. Du forsvarer den private ejendomsret, indtil staten kommer og bestjæler nogen til DIN fordel !!

  Svar mig på følgende: Hvorfor skal staten hjælpe dig til at købe et hus billigere fra en privat mand, end hvad han ellers kunne få hvis staten ikke hjalp dig ?

  Iøvrigt. Stort set alt hvad der er så dyrt at man ikke kan købe det konrtant, sælges på den måde. Hvad med biler ? Skal vi fortsætte med at beskatte biler med 200% i al evighed fordi det vil medføre et tab for dem der allerede har en bil at afgiften sænkes ?

 10. Der er ikke nogen “rigtig” eller “forkert” retning for boligmarkedet. Politikerne skal holde fingrene væk og lade være med at spille hazard med andre menneskers liv og frihed som indsats.

  Det hører dog med til historien, at staten også i høj grad forvrider boligmarkedet i opadgående retning, først og fremmest med planloven, som bestemmer at man ikke må bygge på sin jord, hvis den ikke er lokalplanlagt eller på anden måde udpeget til beboelse. Prøv lige at sammenligne prisen på en byggegrund med prisen på ikke-lokalplanlagt jord i samme område – der er ofte prisforskelle på ca. faktor 50. Alt i alt er jeg temmelig sikker på at boligpriserne ville være lavere på et frit marked.
  https://hojre.wordpress.com

 11. Jeg har slet ikke noget hus. Det har jeg ikke økonomi til, jeg bor i lejlighed.

  Og nej, jeg synes ikke, at andre skal være med til at betale for mit eventuelle huskøb. Det vil jeg gerne selv kunne.(Før eller senere jeg da vinde i Lotto! 🙂 )
  Husk også rentefradraget. Dit hus bliver medfinansieret af bl.a mig gennem dit fradrag.!

  Fjern både skatter og fradrag, og du vil ikke høre mere vrøvl fra mig!

 12. Og nej, jeg synes heller bilafgifterne er rimelige. Lad bilejerne betale en afgift, der dækker slid/nybygning og vedligeholdelse på vejene og lad det være godt med det.

  Bilafgifter er en pengemaskine for staten, som er helt urimelig. Her er vi (også) ganske enige.

  Jeg er ked af, hvis jeg har formuleret mig på en måde, der kunne give dig en anden opfattelse. Jeg tror faktisk, jeg er nogenlunde lige så liberal som du. 😀

Lukket for kommentarer.