2 Replies to “Tak !”

 1. Hvert år fejrer jeg befrielsen på min beskedne måde – med lys i vinduerne.

  Stor hyldest til de mange (men relativt meget få) der ofrede livet eller satte det på spil for Danmark.

  Samtidig en stor skam til det officielle Danmark, der havde allieret os med Hitler. Som byggede veje og bunkere for ham. Som producerede fødevarer og andet til ham. Som ofrede uskyldige den 9. april, for at det hele skulle se fromt ud.

  En helt speciel skam til fagbevægelsen, der udelukkede danskere, der ikke ville arbejde for Hitler, fra understøttelse. Til de nordsjællandske fiskere, der uden nogen fare rippede de jøder de sejlede til Sverige til skindet. Til regeringen Scavenius, der slikkede Hitler i røven. Til de møgsvin, der mente, at det var helt fint at USA og England ofrede deres unge for vor skyld.

  Specielt husker jeg en ting: Hjemmetyskerne, som den danske regering opfordrede til sammen med Hitler at gå i krig mod kommunisterne. En af min fars svende havde været derovre, og han kom tilbage totalt ødelagt af de grusomheder, han havde oplevet. I Danmark satte den regering, som havde sendt ham af sted, ham i fængsel. Han begik selvmord.

  Men en stor tak til de modige.

  Mvh. Børge.

Lukket for kommentarer.