1 mia. kr er sparet

De strejkende løngrupper har den sidste måned givet kommuner og regioner en besparelse på løn til det strejkende personale på omkring 1 mia. kr.

Børsen

Kom så igang FOA, flere strejker…

3 Replies to “1 mia. kr er sparet”

 1. Den mia. er hurtig ødslet bort så snart de vender tilbage på job til deres nye løn.

 2. Offentlige besparelser. Lige en sag for Pia K….dengang.

  Men den økonomiske recept burde hun kende! Ellers får hun – på lige fod med dig – en mulighed for at gense den i dette lille uddrag.

  Så på med vanten Pia og rigtig god arbejdslyst:

  “Offentligt overforbrug er problemet!

  Fire måneders ferie fra Christiansborg lyder som sædvanlig som en dårlig spøg, men det er jo realiteter, at Folketinget holder så lang ferie i stedet for at finde fornuftige løsninger på de problemer, de sidste års skiftende såkaldte borgerlige regeringer sammen med Socialdemokratiet har ladet vokse. Vi bringer her Pia Kjærsgaards tale ved afslutningsdebaten i Folketinget den 30. maj:

  Offentligt overforbrug
  Regeringen (V og C) burde selvfølgelig tage fat om det væsentlige, nemlig den offentlige sektor, hvor der sker et overforbrug, og hvor der derfor et er voksende underskud. Det private erhvervsliv mister jobs, mens beskæftigelsen stadigvæk inden for det offentlige, trods regeringens mange ord og – desværre også – mange tomme løfter.

  Hvordan kan en såkaldt borgerlig regering forsvare en stigende offentlig og syg sektor? En sektor med snart en million mennesker lønnet af skatteborgernes penge. Vi har Finansministerens (Henning Dyremose,C) ord for, at 1991 bliver et år med et underskud på måske 40 milliarder kroner, og dermed et underskud, der slår de hidtidige fejlskøn, som vi husker dem, også i 1989 og 1990. I 1989 regnede den dygtige regering – officielt – med et overskud på 8 mia. kr. Det brugte man megen regeringstid på at oplyse og rose sig selv for, men man endte med et underskud på 22 mia. kr., 30 mia. kr. i fejlskøn!!

  I 1990 var man tilsyneladende blivet lidt mere forsigtige og skønnede et underskud på 7 mia. kr. Underskuddet blev 3 gange større, og nu er den altså gal igen med en ny rekord. Vi må desværre konstatere, at vi i løbet af 80´erne er sakket bagud i velstandskapløbet, selvom regeringen nok vil påstå noget andet. Men det er et faktum, at i forhold til de øvrige nordiske lande, så ligger vi i bunden, hvad angår gennemsnitlig indkomst og gennemsnitligt privatforbrug. Vi slås stadig med en gigantisk gældsbyrde, der koster over 55 mia. kr. – blot i renter!

  Gælden er opbygget siden 1975 under Socialdemokratiet, men er desværre ikke ændret meget, fordi de efterfølgende såkaldte borgerlige regeringer fortsatte i samme socialistiske spor og med Socialdemokratiet som forligspartner.

  Vi mangler iværksættelse af en reduktion af den personlige skat, så initiativ, dygtighed og for den sags skyld også vovemod får helt anderledes vilkår i hverdagens Danmark.

  Pia Kjærsgaard”

  Kilde: Fremskridt nr. 06 – Juni 1991

Lukket for kommentarer.