Gesundheit macht frei

Sangeren Kim Larsen har brugt flere hundrede tusind kroner på kampagnen “Gesundheit macht frei”. Kampagnen er en protest mod rygeloven.

– Det er en kamp for frihed og demokrati!

urban

Godt Kim !

16 Replies to “Gesundheit macht frei”

 1. Han har nu ikke ret i at det er en kamp for demokrati, det er jo lige netop demokratiet der har påført os denne lov ?

  Demokrati – Nej tak. Frihed – Ja tak

 2. Det er vist første gang nogensinde, at jeg har været enige med Kim Larsen, Erik Clausen og Anne Marie Helger om noget så væsentligt.

 3. Blandt andre Kim Larsen står bag ny kampagne, der drager parallel mellem rygeloven og totalitære metoder i Nazityskland. Mangel på respekt, mener Arne Rolighed, adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse.

  Berlingske

  Mangel på respekt ! Selvfølgelig.. Man kan da ikke have respekt for folk der gør sig til herremænd over andres liv..

 4. Endelig et mandfolk af de kendte som
  tør hvor andre kendte tier.
  Kan vi snart se flere af de kendte troppe op på trappen til folketinget og ryge en smøg.Hvor er Rifberg henne?

 5. https://en.wikipedia.org/wiki/Godwins_law

  Det er muligt at fremføre en pointe vedr. dansk sundhedspolitik i 2008 uden at forfalde til at bagatelisere holocaust med en direkte reference til Auschwitz.

  Et menneske der kan sin historie, vil ikke tage det seriøst. Et historieløst menneske vil få en vrangforestilling om, hvad der skete på den anden side af Arbeit Macht Frei-skiltet.

 6. Uden i øvrigt at være tilhænger af rygeloven og den hetz mod rygerne som den først og fremmest er udtryk for, så under jeg disse kunstnere deres fulde frihed til at forsvinde op gennem skorstenen snarest muligt.

  De havde deres tid, engang beundrede vi deres kunst, men idag er den jo ikke til at komme i nærheden af uden at få kvalme over deres politiske tåbelighed, det rædselsfulde system som de gik ind for og forsvarede med næb og kløer, deres medansvar for vort forkvaklede syn på den tredie verden og ikke mindst for flere generationer af hjemlige balledemagere som de har inspireret.

 7. På vej til arbejde i dag, hørte jeg tilfældigvis Radio100. Her sad tre radioværter og tilsvinede Kim Larsen & Co.

  Kim & Co. blev beskyldt for nærmest at være idioter og deeres i øvrigt fuldstændig valide argument om, at rygeloven er et indgreb i den personlige frihed blev totalt latterliggjort.

  Herefter kom en af værterne med et langt moraliserende indlæg om nødvendigheden af lovindgreb og begrænsning af friheden så “vi alle kan være her”.

  Vor herre til hest, manden har jo ikke fattet en skid! Det var til at brække sig over.

  Der var en lignende svada i går, hvor en radiovært hidsede sig op over at mindre uheld bilister og cyklister imellem, ofte blev løst i mindelighed med et kontant beløb. Dette var ifølge radioværten bestikkelse og burde ikke være tilladt. Nej, løsningen var at billisten skulle have et klip i kørekortet samt en bøde.

  Helt ærligt, hvis parterne indbyrdes finder en løsning, hvad skal offentligheden så blandes ind i det for?

  Er det bare mig, eller er der også andre som også er pissetrætte af den evige moraliserende socialistiske propaganda vi dagligt udsættes for i medierne?

 8. @ Anonym, du skriver; Er det bare mig, eller er der også andre som også er pissetrætte af den evige moraliserende socialistiske propaganda vi dagligt udsættes for i medierne?

  W: Det er sjovt at du bliver UDSAT for de medier, mens vi andre ikke gør det…

  Kan det hav noget at gøre med at du af egen fri vilje TILVALGTE at lytte til Radio 100, mns vi andre (igen af egen fri vilje) FRAVALGTE at høre Radio 100.

  Er du sikker på at du blev UDSAT for evigt moraliserende socialistisk propaganda?

 9. William, kom lige ned af den høje hest en gang.

  Selvfølgelig ved jeg da godt, at jeg selv valgte at lytte til Radio100. Det gjorde jeg ud fra den åbenbart naive forestilling om, at det var et musikunderholdningsprogram som blev sendt.

  Hvis det er debat fra rød stue jeg vil høre, ville jeg forvente at DR ville være et mere oplagt valg end et musikprogram fra en kommerciel station, men åbenbart ikke.

  Det jeg mener er, at man snart ikke kan åbne for en radio længere – uanset station, uden at få tudet ørerne fulde af det røde pis. Ja, jeg ved godt at man så kan vælge helt at slukke, men det det burde jo ikke være nødvendigt at komme helt derud.

 10. Jamen, så må du bare prøve at skabe efterspørgsel efter et ‘rødt pis’-frit alternativ på RadioMarkedet. Hvis man snart ikke kan undgå den røde propaganda, så er der da en oplagt niche at dække ind. Der må da være penge at tjene på at lave radio der skiller sig ud ved ikke at sende rød propaganda i æteren.

  Jeg hører ikke radio, men hvis forholdene er som du beskriver dem, så er det et spørgsmål om tid før markedskræfterne sørger for at få dækket nichen for radio uden rød propaganda.

 11. @Porcupine

  Jeg kender ikke Radio100, men jeg har den samme oplevelse, når jeg engang imellem ser DR’s TV-avis. De bestiller jo heller ikke andet end at efterlyse flere indgreb, mere regulering og mere styring. Ofte er det så himmelråbende dumt, det som kommer ud af hæjtaleren, at jeg er nød til at rejse mig i vrede og forlade lokalet.

  De kalder deres virksomhed for PS – Public Service. Jeg kalder den for PBS -Public BullShit!

Lukket for kommentarer.