Lad falde hvad ej kan stå

Skatteydere kan hænge på regning

Det kan blive overordentligt dyrt for skatteyderne, at Nationalbanken har overtaget Roskilde Bank, lyder vurderingen fra ekspert i bankkriser.

Nationalbankens overtagelse af Roskilde Bank er fornuftig, men kan koste skatteyderne mange milliarder kroner og sende et signal til bankledelser om, at de kan tage enorme risici med Nationalbanken som sikkerhed.

epn

Nej, det er ikke fornuftigt. Hvorfor er det mit problem at nogen har forvaltet deres forretning dårligt ? Skal virksomheder kunne lave risikospekulationer med skatteyderne som garant ? Selvfølgelig ikke. Ligesom pølsemanden på hjørnet selv må stå til ansvar, må bankerne også.

Investorene i en bank laver en INVESTERING i håb om profit, og må selv påtage sig tabet når den bestyrelse de selv har valgt laver dårlige disponeringer.

3 Replies to “Lad falde hvad ej kan stå”

 1. Roskilde = Korsbæk (Matador)
  Roskilde bank = Korsbæk Bank

  Staten redede ikke Damernes Magasin, men nu vil den altså redde Korsbæk Bank. For ellers mister borgerne bare tilliden – ikke kun til bankvæsnet men også til statens matadorpenge.

 2. “Nationalbankens overtagelse af Roskilde Bank er fornuftig, men kan koste skatteyderne mange milliarder….”

  I mine øjne en selvmodsigelse allerede der….

  Hvordan kan noget der kan koste os alle mange milliarder være fornuftigt?. Virker ret selvmodsigende.

  Lad mig gætte….

  Hvis nationalbanken brænder fingrene, kommer regningen til os, som ufrivilligt får lov at betale.

  Men hvis nationalbanken præsterer, at få nogle penge håndøre ud af deres redningsaktion, så ender de vel i det sorte hul kaldet statskassen…

  Lyder som en loose loose situation.

Lukket for kommentarer.