Til leje hos staten

Få danskere ejer egen bolig

Andelen af danskere, der ejer deres bolig, er overraskende lav, viser nye tal. I Spanien er det dobbelt så mange som herhjemme, der har egen bolig….

….Kun 51 procent af den danske befolkning bor i eget parcelhus, villa, rækkehus, lejlighed eller anden form for ejerbolig. Det er væsentligt under niveauet i lande som Spanien, Irland, Norge og Island, hvor tæt ved 80 procent af boligmassen er ejerboliger.

Heller ikke hvis der sammenlignes med engelsktalende lande, som USA, England, New Zealand og Australien, kan Danmark være med. Her er andelen af ejerboliger oppe på et sted mellem 68 og 69 procent….

….årsag til ejerboligens forholdsvis begrænsede udbredelse i Danmark kan også være, at vi har en meget stor almen boligsektor, der støttes kraftigt rent økonomisk, og som kan tilbyde huslejer langt under, hvad der skal betales på markedet for ejerboliger. Det låser en stor del af befolkningen fast i billige lejeboliger.

Business

Skatterne har taget noget centralt fra danskerne. Gælden ved et eje sit eget hjem. Kollektivisterne har har gjort os til en nation af lejere.

3 Replies to “Til leje hos staten”

  1. Jeg har lige en bil der skal betales af på, så er min højeste prioritet, at få sparet penge sammen til udbetalingen på mit eget hus. Så er det bare trist, hvis det stadig til den tid, ikke kan betale sig at spare op… 🙁

  2. Jeg kender godt gælden ved at eje eget hjem, så den er da ikke væk. Heldigvis kompenseres den af glæden.

Lukket for kommentarer.