VK belønner deres venner i bank og pensionselskaberne

Nu kommer en ny regel, så man højst kan sætte 100.000 kroner ind på sådan en pension uden at betale skat, men der er et hul: Man kan nemlig stadig poste alle de penge, man vil, på en anden pension – en såkaldt livrente – og slippe for skat.

Hvis du synes, at det virker mærkeligt, er du ikke den eneste. For Kim Valentin, som er ekspert i privatøkonomi, giver ændringen slet ikke mening. De færreste vil nemlig forstå, hvad en livrente går ud på.

»Det virkelig underligt. Og det bliver ikke mindre underligt af, at man straffer netop ratepensionen, som er nem, og man fritager livrenten, som er sværere«, siger Kim Valentin.

Med ratepension vælger du selv
Forskellen på de to ordninger er, at med en ratepension vælger man selv, hvordan pengene skal udbetales, når man går på pension – for eksempel over 10 år.

Men med en livrente skal pengene udbetales hvert år resten af livet. Og selv om det umiddelbart lyder fedt, betyder det også, at pengene skal strækkes over længere tid. Og her har pensionsselskaberne det med at vinde i sidste ende.

»Når man tegner en livrente, laver man en slags væddemål med selskabet om, hvor længe man lever. Det er i selskabets interesse at gætte på, at du bliver ældre, end du sandsynligvis gør, for så skal der udbetales et mindre beløb om året. Det er meget svært for almindelige mennesker at regne ud, at det er sådan, selskabet tjener sine penge, og så får rådgivere som jeg flere kunder i butikken. Men smart er det ikke«, siger Kim Valentin.

Pol

Ikke nok med at banksektoren skal have en bid af dine skattekroner, nu skal du også fuppes ud af en større del af din pension. Disse sindsyge fradragsregler for pension kan alene være lavet som en vennetjeneste til VK største bidragydere fra bank og pensionselskaberne.. Er det mon tilfældig at Carsten Koch fra Danske Bank, er arkitekten bag disse idiotiske pensionsregler ?

Vi lever i et korrupt uland..