Når staten blander sig i opsparinger

pigheadeatingtail

Du skal betale regningen for, at din nabo til sommer kan trække sine penge ud af Den Særlige Pensionsopsparing (SP). Også selv om du vælger at lade dine penge stå. Det skyldes, at de 100 mio. kr., det vil koste i administration at lade danskerne hæve deres penge fra 1. juni, bliver smurt ud på alle SP-kontohavere

epn

Sådan er det jo med kollektivistiske tvangsordninger, man fodrer svinet med sin egen hale. Måske skulle politikerne tage ved lære og lade folk selv bestemme over deres egne penge i fremtiden ?

6 Replies to “Når staten blander sig i opsparinger”

  1. Og oveni er der jo alle de penge det har kostet skatteyderne at indkræve SP-ordningen i første omgang. Et sådant cirkus har jo kun det ene formål, at holde en lang række overflødige offentligt ansatte administratorer beskæftigede.

  2. SP var et tyveri af folks penge i første omgang, en måde at begrænse købekraften på. (Ligesom de utallige andre sugerør med fantasifulde navne: ATP, arbejdsmarkedsbidrag, grønne afgifter etc etc.)

    SP har trukket renter lige siden. 100 mil er det rene ingenting, det er ikke noget “du” kommer til at betale til din nabo. De penge bliver blot hevet ud af puljen.

  3. Istedet for at tvinge folk til at spare op, kunne man jo motivere folk til det?.

    F.eks ved ikke at holde renten, så lav som den er. Og så burde rentefradrag, og beskatning naturligvis afskaffes.

  4. Jeg flyttede mine til min egen bank for længe side – så dem har de næppe mulighed for at stjæle fra.

Lukket for kommentarer.