Mere gang i den private sektor ?

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at kun to lande i Europa har haft et lavere privatforbrug i 2009.Danmarks Statistik har korrigeret for landenes prisindex, og når man tager højde for de høje priser i Danmark, så har danskerne haft et ekstremt lavt privatforbrug sidste år.Selv forbrugerne i det kriseprægede Grækenland har nærmest kastet om sig med pengene i forhold til Danmark.

Børsen: Danmark har ekstremt lavt privatforbrug

Danmark topper nu som det land i verden, der har det største offentlige forbrug. Det er især lønninger til de flere end 800.000 ansatte i stat, regioner og kommuner, men også det offentliges køb af varer og andre ydelser, der nu udgør hele 30 procent af bruttonationalproduktet (BNP). Dermed ligger Danmark et pænt stykke over lande som Sverige, Holland, Norge, Belgien og andre, som vi normalt sammenligner os med, viser nye tal. Det er også det højeste tal, der nogensinde er blevet registreret i noget land i verden.

Offentligt forbrug sætter verdensrekord